Gluteenittomat vaihtoehdot: Teff- ihmevilja

luontaisesti gluteeniton

Thomas DeLauer kertoo Youtube-videollaan ihmeellisen teffin ominaisuuksista.

Miksi niin monilla on ongelmia viljojen kanssa?

Thomas DeLauerin mukaan ongelma ei ole varsinaisesti gluteenissa. Gluteeni-intoleranssissa on kyse on viljojen jalostamisesta. Viljoja muokataan yhä enemmän pois niiden alkuperäisestä muodostaan. Jalostaminen on valikoivaa, ja kehomme eivät pysty prosessoimaan uusia viljoja, koska kehomme eivät yksinkertaisesti pysy jalostuksen nopeassa muutoksessa mukana. Pyrimme tuottamaan viljoja massatuotantona, ja kehomme ei välttämättä reagoi näihin uusiin lajikkeisiin ja muokkauksiin suotuisasti.

Tästä voi olla seurauksena gluteeniyliherkkyys. Edellämainitun lisäksi kaksi kolmasosaa yli 50 000 maailman kasviperäisistä ruokatuotteesta maailmassa, on peräisin vehnästä, riisistä ja maissista. Onko siis ihme, että kehomme alkavat reagoida negatiivisesti?

Teff on luontaisesti gluteeniton vilja

Jos sinulla on siis yleisesti ongelmaa viljojen kanssa, niin ehkä teff voisi olla ratkaisu. Teffin proteiinirakenne eroaa muista viljoista ja jos teff-jauhoja sekoittaa riisijauhoihin, niin lopputuloksena on sekoitus, jonka rakenne on hyvin samanlainen vehnäjauhojen kanssa. Sitä on siis yhtä helppo käsitellä kuin tavallisia vehnäjauhoja. Teff sisältää lysiiniä, joka on lihaksien rakennusaine. Teffissä on myös proteiinia ja rautaa, ja se on erittäin kuitupitoinen, joten kyseessä on melkoinen ihmevilja.

Teff-jauhoja voi ostaa jo kaikista näistä paikoista.

You Might Also Like

Leave a Reply