Mikä ihmeen teff?

Teff on muinainen pitkään kasvanut viljanjyvä, joka on peräisin Eragotis-ruohon lajista. Tämä viljanjyvä on kotoisin Afrikan sarvesta ja ollut pitkään keskeinen osa mm. Etiopian ruokavaliota yli 3000 vuoden ajan. Teffin pienestä koosta huolimatta sen sisältämät hyvikset tekevät siitä aivan omaa laatuaan olevan superviljan. Jokainen pieni jyvä on täynnä tärkeitä vitamiineja, kivennäisaineita, kuitua, proteiinia, probiootteja sekä sen sisältämän glykeeminen indeksi on alhainen.

Fun Fact

150 Teffin jyvää vastaa 1 vehnän jyvää!

Onko teff gluteenitonta?

Mikä parasta teff on 100-prosenttisesti luonnostaan gluteeniton. Siksi teff onkin erinomainen vaihtoehto etenkin keliaakikoille sekä gluteiiniherkkyydestä kärsiville. 

Miten hyödyt teffsitä kasvisruokavaliossa?

Teff on oiva vaihtoehto kasvisruokavalioon sisältäen monipuolisesti kasviproteiinia. Myös kasvisruokavaliossa vähemmälle jäävät kivennäisaineet rauta, kalsium ja sinkki löytyvät luonnostaan teffistä.

Mihin kaikkeen tuotteitamme voit käyttää?

Monipuolinen teff soveltuu lukuisiin eri käyttötarkoituksiin. Teff jauhoja käytät normaalien jauhojen tavoin; sämpylöihin, pizzapohjaan, kakkuihin sekä suurustukseen. Soveltuen ravintoarvoja nostamaan missä vain.

Puurohiutaleista valmistat puuron, joka maistuu niin lämpinä kuin kylmänäkin. Puuro on loistava kylmänä tuunattavaksi samettisen koostumuksensa ansiosta. 

Teff karpalomysliä voit nauttia normaalin myslin tavoin. Ripottele mysliä myös jugurtin, viilin, rahkan tai vaikka smoothien sekaan.

Ohukaisjauhoseoksesta valmistat gluteenittomat helpot ohukaiset jokaisen makuun. Sekoita vesi ja jauhoseos shakkeiriin ja ota vaikka retkelle mukaan. Paista herkullisia muurinpohjalettuja.

Miltä teff maistuu ja näyttää?

Ulkonäytöltään teff muistuttaa pieniä unikon ja pellavan siemeniä. Pienen kokonsa vuoksi teff jyvistä jauhettu jauho on aina täysjyvää. Teffillä on syvä herkullinen maku, jossa pähkinämäinen vivahde.

Kenelle?

Teff sopii erityisesti

  • Keliaakikoille
  • IBS-oireista kärsiville
  • Diabeetikoille
  • Urheilijoille ja erityisesti kestävyysurheilijoille 
  • Vegaaneille ja kasvissyöjille
  • Painonhallitsijoille ja laihduttajille
Mutta kuitenkin… Teffistä hyötyvät kaikki, jotka noudattavat terveellistä ja tasapainoista ruokavaliota!
%d bloggaajaa tykkää tästä: