Teffin 10 hyötyä

1. Rikas proteiinin lähde

2. Auttaa säätelemään verensokeria

3.Vähärasvaisuus

4. Pitkäkestoista energiaa

5. Täynnä kuitua

6. Gluteenittomuus

7. Raudan lähde

8. Hyvä luustolle

9. Auttaa ehkäisemään sydän- ja suolistosairauksia

10. Auttaa painon halinnnassa

1. Rikas proteiinin lähde

Teff sisältää monipuolisesti kasviproteiinia. Tämän lisäksi teff tarjoaa myös kaikki välttämättömät aminohapot, joita ihmiskeho ei tuota sisäisesti.

2. Auttaa säätelemään verensokeria

Teffin jyvä säätelee elimistön verensokeritasoja laskemalla veren korkeampia sokeripitoisuuksia. Näissä jyvissä on noin 40 % resistenttiä tärkkelystä, jonka glykeeminen indeksi on alhainen. Alhainen GI tuote on oiva vaihtoehto etenkin diabeetikoille.

3. Vähärasvaisuus

Teffin jyvä on vähäkalorinen sekä hitaita hiilareita sisältävä. Teffin nauttiminen antaa riittävän määrän ravintoa lisäämättä painoa kehoon. Terveellinen, mutta samalla hyvän makuinen supervilja.

4. Pitkäkestoista energiaa

Teffin hitaat hiilihydraatit toimivat virtalähteenä pitkälle päivään. Teffin hiilihydraatit imeytyvät hitaasti, jolloin saat energiatasosi pysymään pidempään tasaisena.

5. Täynnä kuitua

Teffin jyvissä on runsaasti kuitua, joka täyttää kehon päivittäiset tarpeet. Laadukkaat kuidut pitävät kylläisenä ja nälän tiessään pidempään.

6. Gluteenittomuus

Keliaakikoille sekä gluteeniyliherkille ihmisille Teff on erittäin hyödyllinen. Se on terveellistä ja gluteenitonta ruokaa, joten sitä voi nauttia huoletta.

 

7. Raudan lähde

Teff on myös hyvä raudan lähde. Tärkeä kivennäisaine rauta auttaa säilyttämään yleistä energiaa, keskittymiskykyä, immuunijärjestelmää ja kehon lämpötilaa.

8. Hyvä luustolle

Teffin sisältämä runsas kalsium tukee luustoa ja sen normaalia toimintaa. Kalsium on luuston tärkeä rakennusaine, jonka nauttiminen ehkäisee luiden haurastumista.

9. Auttaa ehkäisemään sydän- ja suolistosairauksia

On paljon sairauksia, joiden pääasiallinen syy on tulehdus. Voit ehkäistä näitä sairauksia syömällä teffiä säännöllisesti. Teff sisältää kuparia, joka toimii tulehdusta ehkäisevänä aineena. Jyvien runsas kuitupitoisuus tukee suoliston normaalia toimintaa.

10. Auttaa painonhallinnassa

Kuitua täynnä oleva teffin jyvä auttaa myös painonhallinnassa. Mitä enemmän ravintokuitua nautitaan, sitä paremmin elimistön ruoansulatus toimii. Lisäksi se antaa kylläisyyden tunteen pidemmäksi aikaa ja ehkäisee turhaa napostelua aterioiden välillä. 

%d bloggaajaa tykkää tästä: